Skupina Bilderberg je prestrašena, da bi morebitni izstop Grčije iz evro območja povzročil dramatično okrevanje gospodarstev, ki bi mu druge države sledile. Tako bi propadla njihova evro valuta in vizija o evropski zvezni superdržavi.

Ena glavnih tem na prihajajočem letošnjem Bilderberg srečanju v Chantilly, Virginia se bo vrtela okoli vprašanja, ki grozi propadu načrta elite za globalno prevlado – kriza evro območja.

Vse večja grožnja je, da bo Grčija opustila svojo obljubo, spoštovanja strogih pogojev drakonskega bailout-a določenih v Bruselu in Berlinu. Sinoči je Nemška kanclerka Angela Merkel prvič priznala verjetnost, da bi lahko Grčija zapustila evro območje, ki je poslala skupno valuto skupaj s finančnimi trgi navzdol v zadnjih dneh.

Evro kriza je zdaj na svoji najbolj hudi točki v zgodovini, kar presega podobne krizne točke, ki so se po naključju zgodile tik pred letnimi srečanji skupine Bilderberg v letih 2010 in 2011.

Na obeh teh priložnostih je politični konsenz, ki so ga oblikovali Bilderberg člani, bil dovolj, da so vsakič ohranili evro na infuziji za nadaljnjih 12 mesecev. In isti globalisti  bodo še enkrat poskušali narediti strategijo za zaprtimi vrati, ki bo podaljšala življenje njihovem propadlem projektu.

Leta 2010 je bila »prihodnost evra« v centru pozornosti v Španiji, ko so se španskemu premieru Luis Rodriguez Zapatero pridružili številčni ugledni finančniki, da bi poskusili rešiti krizo, medtem ko so člani Bilderberg bili v paniki zaradi morebitnega propada skupne valute.

Leto kasneje med 2011 Bilderberg srečanjem v St Moritzu v Švici, je kriza evra spet bila na vrhu dnevnega reda. Globalisti so izrazili skrb, da bi propad evra lahko sprožil nastanek več regionalnih valut.

Bilderberg se ne boji samo izstopa Grčije iz evra ampak, da bo Grčija zaradi tega doživela gospodarsko osvežitev in postala zgled drugim državam evro območja, ki bodo sledile v isto smer.

Ta strah se ponazarja v članku, ki je bil objavljen v Bilderberg kontroliranem časopisu Financial Times z naslovom »Izstop Grčije lahko postane zavist evra«.

»Izgon Grčije iz evro območja se lahko izkaže za bolj nevarnega sistemu, kot je kadarkoli bila v sistemu- s posredovanjem modela za uspešno okrevanje« piše Arvind Subramanian.

Subramanian je višji svetovalec na inštitutu za mednarodno ekonomijo Peter G. Peterson, ki šteje med svoje direktorje številne vplivne člane Bilderberg skupine, vključno z nekdanjim predsednikom FED-a (centralna banka ZDA) Paulom Volckomo, nekdanjim ministrom za finance ZDA Lawrencom Summersom in vodilnim članom Bilderberg Davidom Rockefellerjem.

»Denimo, da bo sredine leta 2013 Grško gospodarsko okrevalo med tem, ko bo preostali del evro območja ostal v recesiji. Učinek na države z ostrimi varčevalnimi ukrepi kot so Španija, Portugalska in celo Italija bo zelo močan. Volivci ne bodo spregledali izboljšanje stanja v Grčiji. Volivci bi se začeli spraševati zakaj njihove vlade ne sledijo Grški poti in izrazili željo po odhodu iz evro območja. Z drugimi besedami bi Grške izkušnje bistveno zmanjšale razloge za ostanek teh držav v evro območju še posebej, če bodo ekonomske razmere mračne,« piše Subramanian in doda, da bi se potencialni izhod Grčije »izkazal za nalezljiv model« in bi vodil k propadu »evro območja in morda celega evropskega projekta«.

Bilderberg obupno rešuje evro, saj predstavlja temelj njihovega globalnega finančnega načrta za vzpostavitev regionalnih valut in skrbno upravljane birokratske zveze na istem modelu kot je Evropska unija.

Če se evro izkaže za neuspeh, je možnost za doseganje končnega cilja, svetovna valuta, mrtva za vsaj naslednjih 100 let.

Poleg tega je Bilderberg navezan na enotno valuto, ker je to njihov otrok.

Predsednik Bilderberg-a Étienne Davignon se je hvalil, da je Bilderberg pomagal ustvarit evro tako, da so najprej uvedli politično agendo za enotno valuto v zgodnjih 1990-ih, ki se je kasneje formalno zapisala v Maastrichtsko pogodbo leta 1992.

Vendar so prve razprave o kreiranju enotne valute potekale desetletja nazaj na srečanju Bilderberg v Garmisch-Partenkirchnu, Zahodna Nemčija leta 1955.

Pridobljeni dokumenti razkrivajo, kako je Bilderberg elita razpravljala »da je potrebno čim prej spraviti nemški narod v skupni evropski trg« dodali so, da je brez »združene Evrope« prihodnost ogrožena.

Ta agenda vključuje »potrebo po skupni valuti«, kot tudi oblikovanje »osrednjega političnega organa«.

Glede na to, da je evro nastajal vsaj pet desetletji ne pričakujte, da se mu bo svetovna elita odrekla brez boja. Evro kriza bo v središču pozornosti na 2012 Bilderberg srečanju, kjer bodo člani poskušali ustvariti konsenz za enotno prizadevanje reševanja evra, ponovno.

Vir:

http://www.prisonplanet.com/bilderberg-scheme-to-save-the-euro.html

Sorodne Objave: