Medtem, ko ameriški zakonodajalci iščejo načine za varčevanje pri porabi, vojaške operacije v Libiji niso deležne nobene večje pozornosti, vsaj s strani javnosti prevladujočih (mainstream) medijev. Trenutno je ameriški kongres zaposlen z plačevanjem računov.

Na drugi strani Atlantika se državljani Španije odzivajo na svojo gospodarsko krizo, malo bolj glasno. Pravzaprav, veliko bolj.

Španci so ogorčeni in mnogi od njih krivijo pritisk ZDA, kot razloge za svojo sodelovanje v vojni. Zakaj se Španci zatekajo k protestom in Američani ostajajo večinoma tiho ?

“Kratek odgovor je, da so ameriški korporacijski mediji zanič,” pravi David Swanson, aktivist za Roots Action. Po njegovem mnenju ne obstaja nobenega subjekta v  korporacijskih medijih, kjer ne profitirajo iz vojnega stroja.

Američani se v veliki meri ne zavedajo povezave med gospodarstvom in stroški vojne, ker ne boste nikoli slišali o tem na radiu ali na televiziji, je dejal David Swanson. ” Ne obstaja nobene strokovne institucije, ne obstaja kakršnega koli komunikacijskega sistema, ki bi govoril zoper vojnemu stroju. Vse kar obstaja so mirovna gibanja. ”

Zakaj ljudje ne prisluhnejo mirovnikom in njihovim sporočilom ?.
“Nihče tega ne financira, medtem ko so poročanja korporacijskih medijev zanič. Kongres je končno začutil nekaj pritiskov proti financiranju vojne v Libiji, ”je za RT povedal David Swanson.

Vladimir Putin ; Ravnajo kot huligani

Medtem je ostro kritiko nad finančnim ravnanjem ameriške centralne banke (FED) izrazil ruski ministrski predsednik Vladimir Putin. V govoru pred ekonomskimi strokovnjaki na Ruski akademiji znanosti, je včeraj Vladimir Putin izjavil ; ” Hvala Bogu, ali na žalost, ne tiskamo rezervne valute ampak kaj počnejo oni ? Oni ravnajo kot huligani, zaženejo tiskarski stroj in denar razmetavajo po vsem svetu, ob tem pozabijo na svoje glavne obveznosti.”

Denarja je polno za volitve.

Čeprav se Združene Države Amerike soočajo z vse večjo gospodarsko krizo in da so najbolj zadolžena država na svetu, kot tudi v celotni svetovni zgodovini, tole ne zaustavi ameriškega predsednika Baracka Obame postavljat nove rekorde pri stroških financiranja predsedniške kampanje za naslednje leto.
Ameriški predsednik Barack Obama je v treh mesecih do junija za svojo predsedniško kampanjo leta 2012 zbral 47 milijonov dolarjev, kar je več kot vsi republikanski kandidati skupaj. Med slednjimi je največ, 18 milijonov dolarjev, zbral nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney. Njegovi ljudje iz kampanje napovedujejo, da bo do volitev novembra 2012 zbral najmanj toliko denarja kot za volitve leta 2008, ko ga je bilo za 750 milijonov dolarjev. Tokrat naj bi se vsota bližala milijardi.

 

Sorodne Objave: