6. december 2011

Internetna stran Infowars.com je prejela dokument, ki izvira pri podizvajalcu Halliburtona podjetju KBR, in nam razjasnjuje podrobnosti pospešitve opremljanja taborišč FEMA (civilne zaščite) in ameriške kopenske vojske. Dokument “povzetek projekta in njegove pričakovane zahteve” opisuje storitve, ki jih KBR namerava predati podizvajalcem. Dokument je predala uslužbenka vlade zvezne države, ki iz očitnih razlogov želi ostati anonimna.

 

Storitve, ki so na razpolago na tenderju, vključujejo oskrbo s prehrano, začasno ograjo in pregrade, pranje in medicinsko oskrbo, električne generatorje, zbiranje odpadkov in druge storitve nujne za delovanje taborišč začasnega izrednega stanja, ki se nahajajo v petih regijah po vseh ZDA.

Tender za storitve Internacijskih taborišč se pojavi po zakonu NDAA

Razpis za storitve taborišč FEMA se je pojavil kmalu po tem, ko je Senat z veliko večino sprejel Zakonska pooblastila za nacionalno obrambo (National Defense Authorisation Act NDAA), ki dovoljuje vojski, da pripre in zaslišuje domnevne domače teroriste, ob tem pa krši četrti amandma k ustavi ZDA in Posse Comitatus, ki prepoveduje vojski, da bi izvajala operacije proti državljanom ZDA. (Čeprav je zakon sedaj blokiran, še ni dokončno, da ne bo sprejet)

Odstavek 1031 zakona NDAA označuje celotno ozemlje ZDA kot bojišče in dovoljuje, da se ameriške državljane aretira na domačih tleh ter zapre v Guantanamo Bay.

Številne skupine za državljanske svoboščine so se zoperstavile tej zakonodaji, še najbolj Združenje japonsko-ameriških državljanov (JACL), v ZDA najstarejša in največja azijsko-ameriška organizacija za državljanske in človekove pravice.

V pismu naslovljenem na Kongres S. Floyd Mori (nacionalni direktor JACL) pravi, da je NDAA zakonodaja prva takšna, kjer je Kongres zmanjšal zaščite, ki jih zagotavlja zakon o nepridržanju iz leta 1971. Mori pravi, da bi bila ta zakonodaja, če se jo potrdi in začne uveljavljati, podobna neustavnemu neomejenemu pridržanju japonskih američanov med drugo svetovno vojno.

KBR družba je klučna za vzpostavljanje taborišč leta 2006

Leta 2006 je KBR zmagala na “tenderju za možne prihodnje situacije” Urada za Domovinsko Varnost (DHS), kot pravijo, da bi posodobili prostore Urada za priseljevanje in carino za primer izrednih dogodkov, poroča Market Watch.

Pogodba je postala veljavna nemudoma, pravijo v KBR, in je zahtevala vzpostavitev začasnih objektov za “pridržanje in obdelavo”, ki bi razširili obstoječe zmožnosti objektov Službe za priseljevanje in carino (ICE – Immigration and Customs Enforcement) in njihovega Programa za pridržanje in odstranitev za primer nenadnega velikega pritoka priseljencev v ZDA ali za primer podpore novim hitro-razvijajočim se programom. Pogodba zagotavlja tudi možno podporo drugim vladnim organizacijam pri pridržanju migrantov v primeru izredne situacije, zagotavlja pa tudi razvoj načrta kako se odzvati na nacionalna izredna stanja, kot so naravne nesreče, pojasnjujejo v KBR.

Regije razdelitve opisane v KBR dokumentu

 

Ameriška kopenska vojska objavi dokument o Programu koriščenja dela civilnih zapornikov

Kmalu po objavi novic o družbi KBR, je prišel na plano še malo znani dokument Kopenske vojske. Program imenovan “Program koriščenja dela civilnih zapornikov” je postal javen in podrobno opisuje Pravilo 210-35. Pravilo kopenske vojske, ki je bilo prvič spisano leta 1997, je januarja 2005 prestalo hitro revizijo in sedaj predstavlja pravilo za vzpostavitev programov prisilnega dela in zaporniških taborišč na površinah, ki so last Kopenske vojske.

Zakon o Nacionalnih centrih za izredne razmere

Leta 2009 so v Kongresu predstavili Zakon o nacionalnih centrih za izredne razmere HR645. Vojski daje pooblastila, da se na ozemlju njenih baz ustanovi “nacionalne centre za izredne razmere” v namen zagotavljanja “začasnega prebivališča, medicinske in humanitarne oskrbe posameznikom in družinam, ki so bile razseljene kot posledica izrednega stanja ali večje nesreče”.

Zakonodaja je oblikovana tako, da poleg izrednih razmer, “izpolnjuje tudi druge primerne potrebe, kot jih določa Sekretar za domovinsko varnost”, torej odprto pooblastilo za katerega se mnogi bojijo, da bi lahko bilo tudi prisilno pridržanje ameriških državljanov v primeru splošnih izgredov po izrednem stanju ali po popolnem gospodarskem zlomu države (o tem je Januarja 2009 pisal Paul Joseph Watson).

Duhovniške skupine za odziv v izrednih razmerah

Prav tako je v letu 2009 Nacionalna Garda kopenske vojske pričela z objavo oglasa za Specialiste za zapor / preseljevanje, dejstvo, na katerega so Infowars.com, Prisonplanet.com in ostali alternativni mediji opozorili, uveljavljavljeni veliki mediji pa ne.

Predhodnik je bil Rex 84 – Operacija masovnega pridržanja

Rex 84, skrajšano za Readiness Exercise 1984 (vojaška vaja pripravljenosti v času hladne vojne), je bila od začetka javnosti razglašana kot vaja za primer “masovnega eksodusa, izseljevanja” nezakonitih prebežnikov čez mehiško-ameriško državno mejo, kar je enak izgovor, kot je uporabljen v opisu storitev, ki jih zahteva KBR.

Med zaslišanji Kongresa v zvezi s škandalom Iran-Kontraši leta 1987 pa je bilo obelodanjeno, da je bil program v resnici skriven scenarij in vaja, ki so ga zasnovale federalne oblasti, po katerem bi odpravili ustavno ureditev, razglasili vojno stanje, postavi na oblast zveznih držav in lokalnih oblasti voajške poveljnike ter v internaciji pridrži veliko število ameriških državljanov, ki bi jih oblasti sumile, da so grožnja nacionalni varnosti.

Vajo Rex 84 je zasnoval polkovnik Oliver North, ki je deloval pri svetu za nacionalno varnost in bil imenovan za posrednika do Civilne zaščite (FEMA).

John Brinkerhoff, ki je bil namestnik direktorja za program nacionalne pripravljenosti pri FEMA, in North sta po poročilu iz leta 1970, ki ga je napisal direktor FEMA Louis Giuffrida, v kolidžu kopenske vojske (Army War College) zasnovala načrt, ki je predlagal priprtje do 21 milijonov temnopoltih američanov v primeru oborožene vstaje črncev.

DHS je koordinirala aretacije gibanja Okupirajmo Wall Street

Po tem, ko se je policija po vseh ZDA spravila nad protestnike gibanja Okupirajmo, je Jean Quan – županja mesta Oakland v Kaliforniji – med intervjujem z BBC-jem omenila, da je bila na konferenčni telefonski zvezi z voditelji 18 drugih ameriških mest tik preden so se začele policijske akcije proti taborom gibanja OWS. Kasneje se je izkazalo, da so FBI, Urad za domovinsko varnost in druge zvezne policijske agencije medsebojno koordinirale svoje pogosto nasilne ukrepe proti protestnikom.

Predstavnik New Yorka Peter King, ki vodi “podkomisijo za domovinsko varnost” predstavniškega doma ameriškega Kongresa (HR), je nakazal nujnost, ko je izjavil, da mora biti zvezna vlada previdna, da ne dovoli temu gibanju, da bi pridobilo na kakršni koli legitimnosti. “To jemljem zelo resno, ker sem dovolj star, da se spomnim, kaj se je zgodilo v 60-ih letih, ko so levičarji prevzeli ulico in so jih mediji nekako povzdigovali, kar se je končalo s tem, da smo zaradi tega spremenili politiko. Ne moremo dopustiti, da se to še enkrat zgodi.

Zvezna vlada se je podobno odzvala v 60-ih in 70-ih letih, ko je FBI organiziral in naščuval svojo neustavno tajno policijo pod zastavo COINTELPRO-ja (program proti-obveščevalne dejavnosti).

Poleg tega, da DHS označuje Američane, ki podpirajo pravice zveznih držav in ustavo, za teroriste, je “Vadbeni kurs za letno osveževanje znanja protiterorizma in zaščitnih sil” ameriščega obrambnega ministrstva leta 2009 svetoval svojemu osebju, da so politični protesti enaki terorizmu nizke stopnje.

Delci policijske države se zlagajo v celoto

Dokument KBR-ja je še več dokazov, da je zvezna vlada vzpostavila internacijska taborišča in načrtuje njihovo popolnitev z disidenti in proti-vladnimi aktivisti, katere so neprenehoma demonizirali v medijih establišmenta.

Zakon NDAA je bil zasnovan natanko za to, da priskrbi zakonske mehanizme in dovoli vojski, da aretirajo aktiviste, katere enačijo s teroristi Al Kajde. Načrt je bil od začetka zasnovan kot Rex 84 in še bolj natančno kot operacija Garden Plot (Vrtna ograja), operativni plan, da se uporabi ameriško kopensko vojsko, letalstvo, mornarico in marince kot neposredno podporo operacijam za nadzor nad javnimi nemiri. Od takrat so temu dodali še druge elemente, na primer pod rubriko “Kontinuiteta vladanja”, “Vojna proti terorizmu”, “Javni nemiri” in “Odzivi v izrednih razmerah”.

Vlada je potrpežljivo vzpostavila ključne elemente za svojo mrežo policijske države in načrt zapiranja političnih nasprotnikov.

Dobesedno smo sedaj samo en teroristični napad stran od tega, da se ta načrt izvede. Kot nam DHS in mediji neprestano pravijo, bo naslednji teroristični napad na ameriških tleh in ne bo delo Al Kajde, temveč domačih patriotskih političnih skupin. FBI se je specializirala v ustanavljanju domačih teroristov – ali bolje rečeno poslušnih neumnih lutk – in potem prevaljevanju krivde na svoje politične sovražnike.

Vir: Exclusive: Government Activating FEMA Camps Across U.S.

Sorodne Objave: