Monsanto bo kmalu prisiljen izplačati 7,5 milijard dolarjev kmetom, ki trdijo, da je ta mega korporacija ukradla njihov upravičeno zasluženi dohodek in obdavčila njihova mala podjetja do roba finančnega zloma. Vse se je začelo z veliko tožbo petih milijonov kmetov proti Monsantu, ki so si prizadevali, da bi se finančno opomogli zaradi smešnih davkov na semena, ki so uničili številne družine.

V aprilu je brazilsko sodišče odločilo, da je Monsanto absolutno odgovoren za izplačilo ogromne vsote denarja nazaj kmetom. Sodišče je odredilo, da se vrnejo vsi pobrani davki od leta 2004-vsaj 2 milijardi dolarjev. Monsanto se je pritožil na odločitev in sedaj je primer v mirovanju dokler pravosodni tribun in lokalo sodišče v Rio Grande do Sul ponovno preučita primer.

Pred kratkim je Brazilsko vrhovno sodišče izjavilo, da se mora vsaka odločitev lokalnih sodišč upoštevati na nacionalni ravni. Kaj je rezultat tega? Monsanto se sedaj sooča s še višjimi stroški zaradi upoštevanja odločitev sodišča na nacionalni ravni.  Zdaj stroški znašajo ali presegajo 7,5 milijard dolarjev.

»Vpletene vrednosti bi lahko znašale 15 milijard real (7,5 milijard dolarjev)«. Je dejalo sodišče višjega tribunala na svoji spletni strani.

Tožbe in kazenske odločbe še vedno udarjajo po Monsantu in odžirajo njegove finančne temelje. Monsanto je bil spoznan za krivega kemične zastrupitve v Franciji po tem ko je njihov pesticid uporabnikom povzročil nevrološke težave. Monsanto je žrtvam toksičnih dioksinov izplačal 93 milijonov dolarjev.  Monsanto se utaplja v tožbah, katere so v večini s strani množice prizadetih kmetov in posameznikov, ozaveščanje o pravih namenih te korporacije se širi med javnostjo.

Prav ta ista korporacija je bila zasačena pri upravljanju obroča sužnjev v katerem so delavci morali obdelovati polja po 14 ur na dan ali več  in so jim tudi prepovedali oditi. Monsantovi zločini počasi prihajajo na svetlobo in javnost zahteva ukrepe.

Viri:

http://www.naturalsociety.com

http://www.infowars.com/

Sorodne Objave: