Pred nekaj dnevi je bila objavljena študija, opravljena v Fred Hutchinson Cancer Reasearch Center v Seattlu, ZDA, o kateri se v medijih veliko piše. Raziskovalci so v študiji ugotovili, da kemoterapija poškoduje zdrave, nerakave celice v čvrstih tumorjih in okoli njih ter jih pripravi do tega, da začnejo izločati beljakovino, ki ne le spodbuja rast tumorja, temveč poleg tega tudi naredi tumorske celice neodzivne na nadaljnje kemoterapevtsko ‘zdravljenje’.

Znanstveniki so bili nad tem popolnoma osupli … mi pa smo lahko šokirani in osupli kvečjemu nad njihovo osuplostjo.

Telo je namreč celota in v njem je vse povezano. Če vanj dajemo strup, da bi ubili rakave celice, je vendar povsem logično, da strup doseže tudi zdrave celice. In da učinki nanje pač ne morejo biti pozitivni. Tako kot že dolgo vemo to, da če damo karkoli strupenega – na primer cepivo – v kri, se bo ta strupena snov razširila po vsem telesu in ne bo ostala samo na mestu, kjer smo ga z injekcijo vnesli.

Koristno pa je, da so v študiji odkrili, kako natanko se telo pri kemoterapiji, ki je genotoksična in poškoduje človeško DNK, odziva.

Namen študije je bil podrobneje dognati, zakaj so celice, ki jih je in vitro dokaj lahko uničiti s strupenimi kemoterapevstkimi zdravili, v telesu na ta zdravila tako neodzivne. Izkazalo se je, da telo ne dopušča tovrstne agresivnosti, še zlasti ker je popolnoma nenaravna.

Kemoterapija navadno deluje tako, da zavira razmnoževanje hitro delečih se celic, kakršne so tudi celice tumorjev. Študija je pokazala, da ko kemoterapija poškoduje zdrave celice, začnejo te izločati beljakovino, imenovano WNT16B, ki okrepi rakave celice in jim podaljša preživetje!

Eden od avtorjev študije, Peter Nelson, je povedal: »Prav nič nismo pričakovali, da se bo količina WNT16B tako povečala.«

»Iz zdravih celic izločeni WNT16B je vplival na sosednje rakave celice in pospešil njihovo rast. Kar je še pomembneje, naredil jih je odporne na nadaljnjo terapijo,« je še izjavil Nelson. Zdaj torej vemo, zakaj se pri zdravljenju raka, kot ga izvaja uradna medicina, tumorji na začetku dostikrat sorazmerno dobro odzovejo na kemoterapijo (beri: zastrupljanje), nato pa nanjo postanejo rezistentni. In zato se razmnoževanje rakavih celic po končani kemoterapiji žal pospeši.

Ekipa, ki je izvedla študijo, je rezultate potrdila na več vrstah raka, raku prostate, dojke in jajčnikov. Študijo so objavili v mesečniku Nature/Medicine.

Znanstveniki že sanjarijo, kako bodo odkrili snov, ki bi delovala kot protitelo na WNT16B in bi jo dajali skupaj s kemoterapevtskim sredstvom, da bi tako lahko pri kemoterapiji uničili več tumorskih celic. (Kaj se bo zgodilo med eno kemoterapijo in drugo, pa za zdaj še ne razmišljajo …)

Naj preizkusim svoje jasnovidske moči z napovedjo brez sanjarjenja, temelječo preprosto na tem, kar je Narava pokazala doslej – vse, kar je pokazala, pa je bilo vedno nezapleteno in neusmiljeno logično: protitelo bodo zanesljivo odkrili. Potem pa ne bo delovalo ali pa bo tudi ono imelo neželene škodljive učinke, tako kot vse, kar se zanaša na silo in je narejeno v nasprotju z naravnimi zakoni.

Drugače niti ni možno. Če se na telo spraviš s slabim, ti vrne z enakim.

Ostanite zdravi in povejte naprej! © Zdravje PovejNaprej

 

Reference:

http://www.nature.com/nm/journal/vaop/ncurrent/full/nm.2890.html

 

Sorodne Objave: