Plazeč se EU totalitarizem

1. Prizori iz protesta z dne 12.12.2007.

2. Pismo predsednika evropskega parlamenta, predsedniku Odbora za Ustavne Zadeve, zahteva za več neomejenih pooblastil v zboru (z dne 1.17.2008).

3. Intervencije naslednjih poslancev:

- Nigel Farage (Velika Britanija) sopredsednik, IND/DEM (1.30.2008) – govori o disciplinskih ukrepih 13-ih poslancev ki so protestirali: “Jaz sem Spartacus!”

- Jens-Peter Bonde (Danska) sopredsednik, IND/DEM (12.12.2007) – v začetku dneva, pred manifestacijo, govori o podpisu Lizbonske pogodbe 13.12.2007.

Popoldne po protestu:

- Martin Schulz (Nemčija), predsednik PES (12.12.2007) – Vprašanje integriteti gospoda Bonde-a in primerja proteste z strategijo vpitja Adolfa Hitlerja v Weimarski Republiki.

- Graham Watson (Velika Britanija), predsednik, ALDE (12.12.2007) – Primerja protestne poslance z nogometnimi huligani, sovjetskimi komunisti in nacisti, in zahteva njihovo odstranitev.

- Daniel Cohn-Bendit (Nemčija) sopredsednik Zelenih/EFA (12.12.2007) – Poslance ki so protestirali primerja z idioti, mentalno šibkimi in norimi.

- Daniel Hannan (Združeno kraljestvo), EPP-ED (2008/1/30 in 2008/1/31) Izzove voditelje, naj se pogodbo da na referendum in primerja predsedniško grabljenje moči z Hitlerjevim zakonom Omogočanja iz leta 1933.

- Joseph Daul (Francija), predsednik EPP-ED, pravi da bo zaprosil da se gospoda Hannan-a odstrani iz skupine, zaradi pripomb.

- Nigel Farage (Združeno kraljestvo), sopredsednik IND/DEM (6.7.2007 – 7.7.2007 ne, kot je prikazano v videu) – nekaj tednov pred sklenitvijo Lizbonske Pogodbe: brez razprave, izkrivljanjem jezika – “Če ste res demokrati potem se mi boste pridružili v pozivu, da naj ljudje odločijo svojo prihodnost, ne da se jim jo vsiljuje!”

……………………….
Naj ljudje odločijo!
……………………….

Opomba o ustavi EU in Lizbonski Pogodbi:

Ljudje v Franciji in na Nizozemskem so na referendumu zavrnili predlagano ustavo EU leta 2005. Potem so petim državam obljubljene referendume odpovedali, in EU ustavo ponovno napisali kot “reformno pogodbo” ali “reformna pogodba” in jo poimenovali “Lizbonska Pogodba”. Na podlagi te prevare, zdaj trdijo da referendumi niso več potrebni. Samo na Irskem je prišlo do referenduma. Vse druge države so ratificirale to prikrito ustavo EU brez posvetovanja z ljudmi.

EU ustava, ustanavlja novo “Evropsko Unijo”, s skupnim državljanstvom – EU “zvezno” Državo, ki je tehnično in politično, pooblaščena za nadaljnjo centralizacijo moči v Bruslju; evropski državi, ki obsega 27 nacionalnih držav, vladajo triumfne evropske institucije, ki jih  vodijo neizvoljene EU komisija, ki služi kot upravni organ unije. Ima moč soodločanja, da blokira zakonodajo, Evropski Svet sestavljajo predstavniki vlad držav članic. Ta neučinkovit proces soodločanja deli z Evropskim parlamentom, ki je edina neposredno izvoljena institucija, in samo kanal za evropske državljane, da morebiti obrne trend totalitarizma in ohrani svobodo in demokracijo.

Sorodne Objave: