7 idej za razstrupljanje telesa

Zaradi nezdravega načina življenja, v katerem se slabo prehranjujemo, se premalo gibamo, prav tako pa smo pod velikim stresom, se marsikdo odloči za razstrupljanje telesa, ki naj bi pomagalo, da se naše telo očisti ter izloči strupe. Razstrupljanje telesa je smiselno še posebej takrat, kadar pred njim na veliko grešimo. Večinoma se zanj odločimo na primer po obilni praznični prehrani, po odločitvi za opustitev kakšne nezdrave razvade, na primer kajenja ali uživanja veliko sladkorja, prav tako pa tudi ob pojavu zdravstvenih težav.

Kakšno naj bo razstrupljanje telesa? Pravo razstrupljanje je intenzivno, a kratkotrajno. Pomeni strogo dieto ali celo post. Lahko pa posežemo tudi po blažjih oblikah oziroma se odločimo za nekaj idej za razstrupljanje, ki se jih držimo dlje časa.

Preproste ideje za vsakdanje razstrupljanje telesa

1. Jutra ne pričnite s kavo, temveč na prazen želodec spijte kozarec mlačne vode, v katerega ožemite polovico limone.

2. Preko dneva pijte dovolj vode, saj to za dobro delovanje potrebuje prav vsaka celica telesa. Z veliko vode poskrbite tudi za boljšo prebavo in hitrejše odplakovanje odpadnih snovi iz telesa.

3. Pijte zeleni čaj. Znano je, da zeleni čaj pomaga pri čiščenju, zato je razstrupljanje telesa z njim še bolj učinkovito.

Zeleni čaj

4. Potite se! Tudi s potenjem se iz telesa izloči veliko odpadnih snovi. Najbolje se je vsekakor potiti s telesno vadbo, a za razstrupljanje telesa je izjemno blagodejna tudi savna.

5. Uživajte hrano z veliko vlakninami. Vlaknine pošteno očistijo naš prebavni trakt in uredijo prebavo. Če bo črevesje očiščeno, bo izkoristek zdravih hranilnih snovi iz zaužite zdrave hrane veliko večji.

6. Zvečer ne jejte. Zadnji obrok naj bo ob šestih zvečer, potem pa le še pijte. Tako želodec ponoči ne bo poln in se bo telo lahko ukvarjalo z drugimi telesnimi procesi.

7. Za razstrupljanje telesa je potrebno očistiti jetra in poskrbeti, da bodo ta spet delovala brez težav. Pri tem si lahko pomagate z uživanjem čaja artičoke.

Kako učinkovito je vsakdanje razstrupljanje telesa?

Če boste upoštevali zgornje nasvete in hkrati skrbeli za zdravo prehrano, torej se izogibali jedem z veliko dodatki ter sladkorjem in nezdravimi maščobami, potem intenzivno razstrupljanje s strogo dieto ali postom sploh ne bo potrebno. Za zdravje telesa boste namreč skrbeli kar sproti, to pa je precej lažje in tudi veliko bolj primerno kot intenzivni programi, ki so pogosto prava muka in tudi velik napor za telo, saj ga prikrajšajo za pomembna mikrohranila in vam vzamejo vso energijo.