Zakaj hitro hujšanje škodi telesu?

Hitro hujšanje

Danes smo kar bombardirani s takšnimi in drugačnimi oglasi za hitro hujšanje, še posebej pogosto se za tak način izgubljanja odvečnih kilogramov odločajo ženske tik pred poletjem. Želijo pač najti hiter način za brisanje grehov, ki so se nabirali čez celo leto, zato se različnim ponudbam za hitro hujšanje sploh ne morejo upreti. Pa je takšno izgubljanje kilogramov sploh uspešno in zdravo?

Hitre diete vsekakor niso dobre za vaše zdravje, saj lahko vodijo do pomanjkanja hranilnih snovi, izgube mišične mase in počasnejšega metabolizma. Tega pa si nihče ne želi, kajne? Še več, kilogrami, ki jih boste pri takšnem načinu hujšanja izgubili, se bodo kar hitro povrnili. Verjetno boste celo pridelali še kakšen kilogram več.

Več o zdravem hujšanju: https://hujsanje.blog/

Trije razlogi, zakaj hitre diete niso priporočljive

1. Vaše telo bo dehidrirano. Večina teže, ki jo boste izgubili, bo pravzaprav samo voda, zato se lahko kaj hitro zgodi, da boste preveč dehidrirani. Če boste telo silili, da hujša hitreje, kot je to za vas primerno, lahko resno škodujete zdravju. Zapomnite si: voda je vaša prijateljica. Zato pred vsakim obrokom popijte kozarec ali dva vode, saj boste tako napolnili želodec in preprečili prenajedanje.

Hidracija z vodo

2. Prehitro boste utrujeni. Hitre diete močno omejujejo vnos kalorij, ravno kalorije pa so tiste, ki vam dajejo energijo za vsakodnevne opravke. Če boste pojedli manj, kot vaše telo potrebuje, se boste čez dan počutili zelo utrujeno. Zato si večkrat na dan privoščite manjši obrok.

3. Lahko si boste nakopali prebavne težave. Resnica se skriva v tem, da lahko prehitro hujšanje vodi do hude driske, ki ji bo sledila zaprtost. Tudi diareja lahko vodi do resne dehidracije, ki lahko ogroža celo vaše življenje. Zato poskrbite, da boste v svojo prehrano vnesli dovolj živil, ki so bogata s prehranskimi vlakninami. Tako boste poskrbeli za dobro prebavo.