7 načinov depilacije

Poraščenost telesa ni v skladu s sodobnimi lepotnimi standardi, zato se za odstranitev dlačic odločajo tako moški kot ženske. Depilacija je lahko profesionalna, torej v kozmetičnem salonu, prav tako pa lahko dlačice odstranjujemo tudi doma. V nadaljevanju vam predstavljamo kar 7 načinov depilacije.

1. Najbolj enostaven način za odstranjevanje dlačic je britje, ki pa je učinkovito zgolj kratkoročno. Dlake so lahko ponovno opazne že po dvanajstih urah, prav tako pa so videti še močnejše in temnejše kot prej.

2. Drugi način je puljenje s pinceto, ki je primeren zgolj za manjše predele, na primer na obrazu. Zelo učinkovito pa lahko doma za depilacijo uporabljamo depilacijske naprave, ki delujejo na principu pincet. Te imajo v glavi sistem vrtečih se pincet, ki primejo dlačice in jih izpulijo. Gre za učinkovit način depilacije, vendar terja kar nekaj časa, predvsem pa hitro ugotovimo, da napravice niso vedno najbolj natančne. Na tovrstno depilacijo se je potrebno kar nekoliko privaditi, saj je počasna, torej je dobro imeti visok prag bolečine.

Odstranjevanje dlačic s pinceto

3. Marsikdo se doma odloči za kemično odstranjevanje dlačic, torej za uporabo depilacijske kreme. Je to prava depilacija? Pravzaprav ne, saj kemikalije ne uničijo same korenine dlake, temveč zgolj površinski del dlake. To pomeni, da bomo ponovno poraščeni hitreje, kot če bi se dlačice izpulile. Slabost depilacijskih krem je tudi v tem, da je koža po njih občutljiva, zato se priporoča tudi kak dan izogibanja soncu.

4. Voskanje je tista vrsta depilacije, ki je najbolj razširjena v kozmetičnih salonih. Tam poteka hitro, zato marsikatera ženska ali moški brez težav prestane tudi voskanje intimnih predelov. Voskanje doma pa je nekoliko počasnejše in težje. S tekočim voskom lahko naredimo precej umazanije, pri vosku, ki je že nanesen na posebne trakove, pa je kakovost odstranjevanja dlačic nekoliko manjša.

5. Klasična depilacija z voskom ima zadnja leta precej konkurence tudi v laserskem odstranjevanju dlačic. To velja za nekoliko dražje, saj je potrebnih kar nekaj obiskov, da se dlačic zares znebimo. Laserska depilacija »drži« od pol leta do eno leto, saj laser uniči dlako tako, da vpliva na njen cikel rasti. Vsekakor gre za rešitev, ki je najbolj trajna, a tudi najbolj draga. Naprave za lasersko odstranjevanje dlačic pa so na voljo tudi v »domači« različici, vendar te naprave običajno ne veljajo za najboljše – malo denarja, malo muzike.

Laserska depilacija

6. Kaj še lahko poskusite doma? Depilacijo s pomočjo sladkorne paste. To si lahko po preprostem receptu dejansko pripravite sami ter tako nadomestite vosek s sladkorjem. Če je vaša koža občutljiva na kemikalije, se to vsekakor priporoča. Pri depilaciji s sladkorno pasto se dlačice primejo neposredno na pasto, zaradi česar ne potrebujete trakov.

7. Predvsem za manjše predele, na primer dlake na obrazu, lahko uporabite še eno tehniko: depilacijo z nitjo. Potrebujete preprosto bombažno nit, ki si jo ovijete okoli prstov ter jo potegnete preko predela z dlačicami, ta pa jih nase ovije in odstrani.