Energijska ploščica – za instantno dozo energije

Energijska ploščica

V svetu športa in rekreacije so dobro poznane in priljubljene energijske ploščice. Ampak zakaj in čemu jih imajo aktivni ljudje tako radi? Zavedamo se, da vsak napor telesu jemlje energijo, ki jo je potrebno nekako nadomestiti. Ker si na terenu ali v telovadnici težko predstavljamo malico ali kosilo, to nalogo opravijo omenjeni okusni prigrizki.

Športnik energijo potrebuje tisti hip, zato so energijske ploščice idealen vir beljakovin, vitaminov in mineralov, ki na ta način hitro pridejo na pravo mesto. So majhne in jih z lahkoto nosimo s seboj v hribe, na tek ali daljše kolesarske poti.

Energija vedno na dosegu roke

Zagotovo ste se kdaj že znašli v situaciji, ko ste med vadbo začutili izjemno pomanjkanje energije. Morda med kolesarjenjem, ko ste se odpravili na daljšo turo ali pa nekje na pol poti proti vrhu visokega hriba. Takrat bi izgubo energije lahko hitro nadomestili z energijsko ploščico in brez težav nadaljevali z aktivnostmi.

Energijske ploščice Crown Sport Nutrition
Energijske ploščice Crown Sport Nutrition (60g) — VitalGo.si

Ker so energijske ploščice izjemno učinkovite, so pakirane v embalažah, ki gredo v vsak žep, nahrbtnik ali torbico. Na ta način so vedno na dosegu rok in največkrat vam zaradi te hitre in nadvse okusne malice ne bo treba niti stopiti s kolesa ali prekiniti katere izmed drugih vrst aktivnosti.

Katero energijsko ploščico izbrati?

Ponudba energijskih ploščic je danes zares izjemno pestra, zato je pred nakupom dobro vedeti, kaj je poleg zajetne doze energije še prioriteta. V vsakem primeru z njo prejmemo prepotrebno količino sveže energije hkrati pa telo založimo tudi z nekaterimi pomembnimi vitamini in minerali. Na srečo so energijske ploščice na voljo tudi z različnimi okusi.

Ker nismo vsi za vse, je dobro vedeti, da so v spletni trgovini VitalGo na voljo energijske ploščice z okusom banane, za ljubitelje čokolade seveda tudi čokoladne, pa denimo ploščice z okusom jogurta. Ste bolj za oreščke in karamelo, morda kokos? Tudi te so na voljo.

Pestra ponudba v spletni trgovini VitalGo

VitalGo je spletna trgovina, kjer se mora ustaviti vsak športnik in rekreativec. Je neke vrste bencinska črpalka za aktivne ljudi, saj jih oskrbuje z gorivom, ki ga na poti in pri svojih aktivnostih potrebujejo. Ključ do pravih rezultatov tiči v treningu in športni prehrani. Ta je sestavljena iz uravnoteženih sestavin, ki jih telo športnika potrebuje.

Energijske ploščice Go On Nutrition
Vitaminska in energijska ploščica Go On Nutrition (50g) — VitalGo.si

Na voljo so proteini, aminokisline, energijski geli in ploščice, aktivatorji, izotonični napitki in še marsikaj drugega. Tam boste našli tudi vse za kvaliteten zajtrk in izdelke za osebno nego. Tudi sladkanje ni prepovedano, v primeru izbire v omenjeni spletni trgovini bo celo zdravo.

Kakovost za zdravo telo

Dobro vemo, kako pomembno se je izogniti prazni energiji, ki jo ponuja navaden sladkor. Prav zato so še kako priljubljeni izdelki za povečanje energije, ki dodanega sladkorja ne vsebujejo, hkrati pa so tako zelo okusni, da si jih boste z veseljem privoščili popolnoma brez kančka slabe vesti.

Eden takšnih je denimo tudi proteinski piškot z okusom slane karamele, ki vsebuje le naravno prisotne sladkorje. Naj vam ob naslednjih športnih podvigih ne zmanjka energije. Tokrat boste oboroženi do zob in pripravljeni na trenutek, ko bo telo sporočilo, da potrebuje pomoč.