Kako poteka berberska masaža?

Berberska masaža

Berberi so starodaven narod severne Afrike, ki se ponaša z zares dolgo zgodovino in znanjem sobivanja z naravo. V to sobivanje lahko štejemo tudi prav posebno berbersko masažo, ki poteka na način, ki je podoben športni masaži, a se pri njej uporablja arganovo olje.

Za slednje radi rečemo, da je tekoče zlato, saj ima kar nekaj nadvse dobrodejnih učinkov na naše telo in zdravje, v prvi vrsti pa je odlično za kožo. In to za zrelo kožo, na kateri se pojavljajo znaki staranja, obenem pa blagodejno vpliva tudi na nohte in lase. Torej, masaža plus nega telesa. Sliši se odlično!

Berberska masaža v salonu

Kar nekaj masažnih salonov nudi med drugim tudi berbersko masažo, ki je po eni strani precej podobna klasični in športni masaži, po drugi pa se od slednjih razlikuje po uporabi arganovega olja. Olje je izjemno bogato z vitaminom E, vsebuje pa tudi veliko omega 3 in 6 maščobnih kislin in je pravi eliksir za naše telo.

Arganovo olje
Arganovo olje, bogato z vitaminom E, je obvezen del berberske masaže.

Pri berberski masaži gre za kombinacijo tretmaja sproščanja mišic in kozmetične oskrbe kože po celotnem telesu. Masaža traja od ene ure do ure in pol, je pa cenovno nekoliko dražja od ostalih masaž, ravno zaradi uporabe arganovega olja.

Kdaj na berbersko masažo?

Za berbersko masažo se boste odločili, ko si boste zaželeli nekaj sprostitve in nege telesa obenem. Zelo priporočljiva je za športnike in osebe, ki so precej aktivne, pa tudi tiste, ki opravljajo delo s ponavljajočimi gibi. Po masaži se boste počutili precej manj napeto, mišice bodo prekrvavljene, vaša koža pa nahranjena.

Kako poteka berberska masaža?

Kot je značilno za športno masažo, se tudi pri berberski različici poskrbi za dobro ogrete mišice. Nato se jih z masažo postopoma obdeluje, kar vzpodbudi boljši pretok krvi, s čimer v mišice pride več kisika in hranil, hkrati pa se na ta način lajšajo tudi bolečine.

Berberska masaža deluje v smeri izboljšanja gibljivosti skupin mišic in nenazadnje celotnega telesa. Masažni saloni različno uporabljajo arganovo olje, ki ga navadno dodajajo drugim oljem, kot sta denimo oljčno in mandljevo olje.

Vpliv masaže na počutje

Po izvajanju berberske masaže bodo vaše mišice mnogo bolj prožne, občutek sproščenosti pa bo več kot dobrodošel. Poleg blagodejnega vpliva na celotno telo in kožo, se bo izboljšala tudi kvaliteta spanca, opazne bodo tudi spremembe pri lažjem dihanju.

Z boljšo prekrvavitvijo pride do aktivnejšega razstrupljanja telesa, odpadne snovi se hitreje izločajo iz telesa, posredno pa vse skupaj dobro vpliva na notranje organe. Športniki in rekreativci boste poleg boljše gibljivosti opazili tudi povečanje moči in vzdržljivosti ter hitrejšo regeneracijo po večjih naporih.