Zakaj telo proizvede vse manj kolagena?

Vse manj kolagena

V času, ko želimo biti vsi lepi in mladi, je staranje beseda, ki marsikoga močno prestraši. S staranjem ni pravzaprav nič narobe, saj gre za del naravnega procesa, je pa zagotovo pomembno, kako ta poteka. Opazni znaki staranja so kožne gubice, manj napeta koža, pa tudi krhki lasje, nohti in podobno.

Za vse našteto v mladosti skrbi kolagen, ki je beljakovina in jo naše telo do 25. leta proizvaja samo. Po tem obdobju pa se količina potrebnega kolagena v telesu vztrajno znižuje, kar je opazno tudi v spremembah, ki se pojavijo na in v naših telesih.

Dodatni dejavniki za manj kolagena

In ne le leta, ki neusmiljeno bežijo mimo nas, za manj kolagena v telesu poskrbimo tudi sami z določenimi slabimi navadami in razvadami. Definitivno mednje sodi kajenje, ki močno vpliva na našo kožo, prav tako pa nastajanje kolagena občutno ovirajo slabe prehranjevalne navade. Še posebej pretirano uživanje sladkorja.

Kolagen v zelenolistni zelenjavi
Uživajte zelenolistno zelenjavo in telesu pomagajte, da samo proizvede kolagen.

Škodi tudi prekomerno izpostavljanje soncu, saj UV žarki vplivajo na hitrejšo izgubo kolagena. K sreči pa lahko svojemu telesu pri tem tudi pomagamo, ne zgolj škodimo. V ta namen je bil razvit slovenski proizvod Kolagen shot, o katerem si lahko več preberemo na spletni strani https://www.gaianaturelle.com/prehranska-dopolnila/kolagen-shot.html.

Vodilo naj bo kvaliteta

Ne le, da gre za domač izdelek in plod domačega znanja, pač pa gre hkrati tudi za izjemno kvaliteten izdelek, o čemer pričajo certifikati HACCP, GMP in IFS22000. Slednji velja za najstrožji standard za preverjanje kakovosti živil. Verjetno zapisano pove vse.

Kolagen shot
Prehransko dopolnilo Kolagen shot — Gaia Naturelle

Ker je kolagen najbolj zastopana beljakovina v telesu, je jasno, kako zelo pomembna je za naše zdravje, videz in počutje. Čeprav v telesu najdemo kar 16 različnih tipov kolagena, pa tipi I, II in III predstavljajo kar do 90 % celotnega kolagena.

Formula za mladosten videz

Zagotovo lahko rečemo, da Kolagen shot s svojo vsebino pomeni pravo formulo za mladosten videz ne glede na leta. Ker poleg hidroliziranega ribjega kolagena v njem najdemo še MSM, hialuronsko kislino, vitamin C, biotin in cink, nam bo naše telo hvaležno za pomoč pri številnih procesih in vzdrževanju zdravja.

Vitamin C in kolagen sta močno povezana, še posebej ko je govora o normalnem delovanju žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Zdaj poznate recept za bolj napeto, zdravo in sijočo kožo, močne lase in čvrste nohte. Pa tudi počutje bo mnogo bolj mladostno.

Kolagen shot ima okus po granatnem jabolku in ne vsebuje sladkorjev ali maščob. Jemanje koncentriranega prehranskega dopolnila je enostavno, saj je v tekoči obliki, vrši pa se enkrat dnevno, najbolje zjutraj na tešče.