Kako skrbeti za zdravje nog in ven?

Krčne žile so nadloga, ki pošteno najedajo samozavest in počutje ljudi, ki jih prizadenejo. Največkrat se pojavijo na nogah in so še posebej izrazite po dolgotrajnejšem stanju ali aktivnostih. Pri krčnih žilah gre za vensko popuščanje, ki privede do stanja, ki se opisuje kot trgajoč občutek, bolečine in srbenje v nogah. V precejšnjo pomoč pri tem bolezenskem stanju so lahko kompresijske nogavice Gloria:

Zakaj do tega stanja pride, medicina nedvoumno ne razloži, sum pa pade na previsok krvni tlak, previsoko telesno težo in denimo delo, ki od človeka zahteva vztrajanje v istem položaju. Sedenje za pisarniško mizo ali stanje za tekočim trakom sta le dva izmed potencialnih krivcev za nastanek krčnih žil.

Kako zdraviti vensko popuščanje?

Zdravljenje venskega kroničnega popuščanja se lahko lotimo na več načinov, eden teh pa je vsekakor uporaba kompresijskih nogavic za krčne žile. Kompresijske nogavice so precej učinkovite, saj s svojim delovanjem stiskajo vene in na ta način pospešijo krvni obtok. Hkrati poskrbijo za znižanje pritiska v venah in močno pripomorejo k izboljšanju nastalih težav.

Kompresijske nogavice Lady Gloria
Italijanski proizvajalec Gloria kompresijske nogavice izdeluje že od leta 1926.

Predstavljajte si žile kot cevi, ki skrbijo za pretok krvi in s tem hranilnih snovi po celem telesu. Ker za ta pretok skrbi določen pritisk v telesu, ki ga ustvarja srce, je jasno, da je njegovo delo precej težje v primeru, da so cevi preširoke. Kompresijske nogavice poskrbijo prav za ta del in sicer na način, da krčne žile zadržijo v obliki, ki je optimalna za pretok krvi tako v eno kot tudi drugo smer.

Kdaj se je dobro poslužiti kompresijskih nogavic?

Denimo, da opravljate sedeče delo v pisarni ali pa morda za kakšnim industrijskim strojem. Če večino dneva presedite, je dokaj jasno, da se bo kri v vašem telesu zadrževala v spodnjih okončinah in na ta način pritiskala na žile v tem predelu. Z uporabo kompresijskih nogavic jim boste vsekakor priskočili na pomoč.

Tudi s stanjem ni nič drugače. Če na svojem delovnem mestu (ali pri drugih dnevnih obveznostih) večino časa prestojite, bodo kompresijske nogavice za vas dobra naložba. Enako velja denimo za prekomerno zadrževanje v avtomobilu, avtobusu ali drugih prevoznih sredstvih. Vsem je skupno to, da se kri zadržuje v spodnjih okončinah in vpliva na popuščanje ven.

So kompresijske nogavice zgolj za obolele?

Nikakor ne! Kompresijske nogavice lahko uporabljate tudi v preventivne namene. Če se soočate s stanji, kot so boleče, otekle ali zgolj utrujene noge ob večerih, ko se umirite doma, potem je vsekakor priporočljiva uporaba kompresijskih nogavic. Kaj hitro boste opazili razliko, zato vam ne bo potrebno kaj dosti premišljevati o tem, ali jih uporabljati ali ne.

Nerodno mi je nositi takšne nogavice …

Prav nobene potrebe ni, da bi se obremenjevali s tem. Dandanes so na voljo kompresijske nogavice, ki so izdelane z mislijo na končnega uporabnika. So modne, iz različnih materialov in primerne tako za vsakodnevno uporabo kot za športne aktivnosti ali za na pot. Za kvalitetne kompresijske nogavice poglejte na Medigo.si, kjer so dobro založeni z njimi in vam bodo z veseljem pomagali tudi z nasveti za uporabo.

Dodaj odgovor