4 nasveti za topljenje maščob okoli trebuha

Topljenje maščobe okoli trebuha

Se borite z zoprno maščobo okoli trebuha? Marsikdo je ves nesrečen, ko se pogleda v ogledalo in tarna nad tako imenovanim pivskim trebuhom. Sploh ni nujno, da je ta posledica preveč popitega alkohola, lahko pa razlog zanj vsekakor tiči tudi v tem.

Morda se sliši precej moška težava, a temu še zdaleč ni tako. Z odvečno maščobo okoli trebuha se borijo tako moški kot ženske. Se tudi vi sprašujete, kako se spustiti v boj proti maščobi okoli trebuha? Kako uspešen bo ta boj, bo predvsem odvisno od tega, kako se boste boja lotili.

1. Spremenite prehranjevalne navade

Kot je to v navadi pri nabranih kilogramih – ne glede na katerem mestu na telesu, morate najprej pokukati v svoj krožnik. Zelo pomembno je, da se držite ritma prehranjevanja. Na dan morate zaužiti vsaj 5 manjših obrokov (zajtrk, malica, kosilo, prigrizek, večerja).

Če želite shujšati v trebuh, bo za vas dobrodošla novica, da je znano, česa v tem primeru ni dobro jesti. Vsekakor močno omejite uživanje belega kruha, testenin, sladkarij in alkohola. Sezite raje po hrani, ki bo poskrbela za boljše počutje, kot so ribe, mlečni izdelki, jajca in vse vrste sveže zelenjave in sadja.

Losos z zelenjavo
Odlična in hrati zelo zdrava izbira je losos z zelenjavno prilogo.

V kolikor ste doslej menili, da do »pivskega trebuha« pride zaradi uživanja piva, naj pojasnimo, da vendarle ni vse tako črno in belo. Seveda pretiravanje z alkoholom vodi tudi v debelost. Alkoholne pijače namreč vsebujejo veliko kalorij, a se te ne kopičijo samo v predelu trebuha.

2. Premišljena vadba

Maščobnih oblog okoli trebuha se seveda ne boste znebili samo s spremembo prehrane, kot tudi samo z vadbo ne. Potrebna je kombinacija obojega. Prav tako je potrebno kombinirati tudi različne vadbe. V primeru, ko se želite znebiti maščob okoli trebuha, boste morali kombinirati intervalne kardio vaje in vaje za moč oziroma mišice.

Kardio vaje izvajamo na način telovadbe, torej z gibanjem telesa v določenem številu ponovitev. Pri vajah za moč pa je potrebno uporabiti uteži, čeprav lahko za veliko vaj uporabimo tudi težo svojega telesa (sklece, dvigi na drogu in podobno).

3. Odganjanje stresa

Stres nikakor ni dober za človeka in njegovo zdravje, zanimivo pa je, da precej vpliva na nabiranje maščobnih oblog okoli trebuha. Ne verjamete? Stres močno vpliva na naše počutje in če dovolimo, da nam pride do živega, ponoči slabo spimo.

Sproščanje v naravi
Vzemite si čas za sproščanje v naravi in preženite vsakdanji stres.

Prav kvaliteten spanec pa je ključnega pomena za regeneracijo telesa in za to, da telo predela vse tisto, kar smo čez dan vnesli vanj. Vsekakor torej poskrbite, da težav iz službe ne nosite domov, zvečer pa si privoščite kakšno skodelico čaja za pomiritev.

4. Pijte zeleni čaj

Če je le mogoče, si skuhajte pravega, iz posušenih lističev zelenega čaja. Redno pitje zelenega čaja namreč zelo dobro vpliva na pospešeno izgubljanje maščobnih oblog, ki so se nabrale okoli vašega trebuha. Ker zeleni čaj kot takšen izboljšuje prekrvavitev in delovanje možganov ter notranjih organov, blagodejno vpliva na raven krvnega sladkorja v telesu.

Za opazen učinek morate na dan popiti vsaj dve skodelici zelenega čaja, kar bo pospešilo vaš metabolizem. Prav pospešen metabolizem pa s seboj prinaša tako zaželeno posledico, topljenje odvečnih maščob v telesu. Imejte v mislih, da zeleni čaj vsebuje kar nekaj kofeina, zato previdno s količinami in urami, ob katerih ga boste uživali.

Če na kratko povzamemo, urejena in zdrava prehrana v petih dnevnih obrokih ter primerna vadba bosta velik korak na poti do ravnega trebuha. Če boste k temu dodali še brisanje stresa iz svojega življenja in redno pitje zelenega čaja, boste kmalu tam, kjer ste želeli biti. Nasmejani na tehtnici in pred ogledalom.

Dodaj odgovor